Seapilot toppar App Stores lista

Seapilot toppar App Stores lista

Mer information


Jens Johansson
Seapilot
Telefon: 
08-506 121 19

– navigeringsappen hade störst omsättning under 2012

Seapilots navigeringspapp är den iPad-app som under 2012 stod för den största omsättningen i svenska App Store. Den ligger överst på listan ”Top grossing iPad app 2012.”

– Det är som att ha fått högsta betyg i skolan. Man blir väldigt glad och stolt, säger Jens Johansson, Seapilot.

Navigeringsappen Seapilot, som finns för både iPad och iPhone, har snabbt blivit en storsäljare för fritidsbåtägare. Försäljningen har fått ett fast fäste på den svenska marknaden sedan den lanserades i juli 2011. Appen finns också i Danmark, Finland, Estland och Norge men kom inte ut på respektive marknad förrän strax före sommaren. I Tyskland lanserades Seapilot så sent som i december 2012.

– Vi har en konkurrenskraftig och unik produkt som är ett fantastiskt hjälpmedel för fritidsbåtägare. Det är förstaplatsen ett kvitto på, säger Jens Johansson.

Läs mer på www.seapilot.se

 

Seapilot är världens enda navigeringsapp som visar AIS-mål och AIS-realtidsväder. Den bygger på de standarder för elektronisk navigering som används av professionella sjömän. Seapilot har utveckats av True Heading och Stockholmradio – experter på AIS, VHF, marin navigation och kommunikation till havs.