Jens Johansson ny vd för Seapilot

Jens Johansson ny vd för Seapilot

Mer information


Jens Johansson
vd, Seapilot AB
Telefon: 
08-506

Anders Bergström
vd, True Heading AB
Telefon: 
08-622 26 60

Jens Johansson har anställts på den nya posten som vd för Seapilot AB. Han kommer närmast från tjänsten som affärsutvecklare inom Viamare. Dessförinnan har han varit vd för NMSS med varumärkena Stockholmradio och Sjöassistans.

Tillsättandet av Jens Johansson som vd är en del i arbetet med att bygga en egen organisation för Seapilot AB – under uppstartsfasen har företaget främst bemannats med resurser från ägarbolagen True Heading och Viamare.

– Genom en lyckad introduktion av appen Seapilot och lansering i flera nya länder på gång, har tiden kommit för bolaget att mer stå på egna ben. Och med en egen organisation kan Seapilot nå ytterligare framgångar, säger Anders Bergström, vd på True Heading.

Jens har en gedigen marinbakgrund som sjöbefäl och har ett brinnande intresse för båtåkande och båtliv. Hans viktigaste uppgift blir nu att se till att bolaget får en egen

struktur och att fortsätta utveckla Seapilot, som bland annat nominerades till årets nyttoapp redan fyra månader efter lanseringen 2011, och som var Sveriges mest omsatta iPad-app 2012.

– Mitt primära mål blir att bygga en organisation som gör det möjligt för Seapilot att växa i Europa. Vi ska bli större, helt enkelt, säger Jens Johansson.

Läs mer om Seapilot här >>


Seapilot är världens enda navigeringsapp som visar AIS-mål och AIS-realtidsväder. Den bygger på de standarder för elektronisk navigering som används av professionella sjömän inom yrkessjöfarten. Appen är enkel att använda och finns idag tillgänglig för iPhone och iPad. Till sommaren 2013 lanseras Seapilot även för Windows 8. Seapilot har utvecklats av True Heading och Stockholmradio – experter på AIS, VHF, marin navigation och kommunikation till havs.
 

Seapilot