2011

Navigeringsapp för iPad ska ersätta plottern

– Seapilot ger fritidsbåtar samma teknologi som yrkessjöfarten

Snart lanseras navigeringsappen Seapilot på Apple App Store. Den ska ge båtfolket ett fullgott navigeringshjälpmedel till en bråkdel av kostnaden för en plotter.

Seapilot bygger på yrkessjöfartens standard för elektronisk navigering, med AIS-data och S57-sjökortsdata från Sjöfartsverket, teknologier som bara för några år sedan var helt förbehållna yrkessjöfarten.

Nimbus flyttar sin båtservice närmare Stockholm

Järfälla är för långt bort. Därför flyttar Nimbus all service från Stäket till Promarinas anläggning på Rindö, utanför Vaxholm.

– Promarina erbjuder där vinterförvaring och service i uppvärmda hallar och har bred kompetens inom motorteknik, elektronik och plast, så de är en utmärkt partner, säger Ulf Särnman, vd Nimbus Stockholm.

För att säkra specialkunskapen om Nimbus- och Paragonbåtarna tar Promarina över alla medarbetare från anläggningen i Stäket som komplement till medarbetarna på Rindö.

Nimbus gör som Rolls Royce

– startar hjälplinje dygnet runt

Problem med båten? Ingen fara.
Nu gör Nimbus som Rolls Royce – hjälp finns ett telefonsamtal bort.
Dygnet runt, Alla dagar i veckan.

Göteborgare ska erövra Stockholm

– Nimbus storsatsar på båtmässan

Nimbus satsar 1,2 miljoner kronor på årets båtmässa. Dubbelt så mycket som i fjol. På 500 kvadratmeter visas tolv båtar, från 25 till 43 fot. – Vi ska vara störst, bäst och vackrast. Båtmässan blir startskottet för att erövra ostkusten också, säger Nimbus Stockholms affärsutvecklare, Patrik Mehks.

Patrik Mehks ny affärsutvecklare på Nimbus

Nimbus Boats fortsätter att satsa och tillsätter Patrik Mehks som ansvarig för affärsutveckling på Nimbus Boats i Stockholm.
Han kommer närmast från Viamare Invest, där han bland annat haft en liknande tjänst.
– Det ska bli oerhört stimulerande att utveckla marknaden och affärerna i stockholmsområdet, jag ser en stor potential, säger Patrik Mehks.