2009

Finska Sjöräddningssällskapet får ny Paragon 25

Finska Sjöräddningssällskapet har beställt en snabb commuter av Paragon Yachts AB till skolningscentret på Bågaskär utanför Helsingfors. Räddningsbåten färdigställs under våren 2010 och presenteras vid Allt för Sjön 2010, båtmässan i Älvsjö i mars i Stockholm.

Paragon 25 är 8,1 meter lång och 3 meter bred, med en toppfart på 35 knop. Båten tar åtta personer och har en räckvidd på 200 sjömil.

Loogna i hamn

Det tog 15 dagar, 13 timmar, 4 minuter och 23 sekunder att korsa Atlanten. Från Las Palmas på Gran Canaria till St Lucia i Västindien. Den totala sträckan var 2700 sjömil vilket ger en medelhastighet på 7,5 knop.

Skärgårdsradion 90,2 har för första gången direktsänt en Atlantöversegling med bland annat vår actionreporter Martin Loogna ombord. Med på båten fanns bland annat Olle Bengtsson från Värmdö som vann Skärgårdsradions tävling Slipp din partner i tre veckor.

Women Only

En interaktiv och praktisk utbildning bara för tjejer uppbyggd i två steg. Kom själv, samla ihop tjejgänget eller varför inte önska som present, kanske i julklapp.

Upplev två dagars utbildning som du kommer att ha nytta av lång tid framöver.

Följande helger går bra att boka.
April: 10-11, 17-18, 24-25.
Maj: 1-2, 8-9, 15-16, 22-23, 29-30.

Kampanjpris 2 995:-/st (ord pris 3 495:-/st)

Läs mer & anmäl dig här!

Evitbe får ny ägare

Som ett led i vår strategi att renodla vår verksamhet mot vår marina marknad samt utveckling av våra hotellanläggningar har vi avyttrat Evitbe till Addnode. Våra kollegor på Evitbe följer med i affären, och de ser ljust på Evitbes framtid.

Addnode är med sin kunskap och erfarenhet ett mycket bra val för Evitbe, som kommer att ges utrymme att utvecklas, samt få ta del av den kompetens som Viamare saknar. Övertagen verksamhet kommer att integreras i Mogul, som med 200 medarbetare är en av Sveriges ledande aktörer inom Content Management.

Viamare Sjöflyg AB lägger ner sin verksamhet

Efter nio spännande säsonger har Viamare beslutat att lägga ner sin sjöflygverksamhet. En kraftigt vikande marknad i finanskrisens spår kombinerat med ett behov av en stor nyinvestering i vårt flygplan ligger som grund för beslutet.