2006

SF Marina och Pontona går samman

SF Marina och Pontona går samman - blir Nordens största tillverkare av flytande vågbrytare och bryggor.

SF Marina och Viamareföretaget Pontona går samman. Det nya företaget fortsätter under det gemensamma namnet SF Pontona.

- Bolaget blir den ledande aktören inom den marina branschen i Norden, säger Hans Mellström, koncernchef i Viamare Invest. Marknaden för flytande vågbrytare och bryggor är en växande bransch i Norden. SF Marina och Pontona är ledande aktörer och har båda en bred internationell verksamhet och produktion över hela världen.

Magnus Woxén blev Mästarnas Mästare

Sandhamn Mästarnas Mästare är havskappseglaren, Magnus Woxén med besättning. Det stod klart efter att 15 svenska mästare och 5 wildcards gjort upp om vem som egentligen är bäst.

- Jag är mycket glad, men känner mig inte som någon stormästare. Det är mycket tillfälligheter som avgör då man inte seglar sin egen båttyp, säger Magnus Woxén, som var ende svensk i senaste Volvo Ocean Race.

Varje år koras 44 svenska mästare i segling. Men vem är den verklige mästaren? För första gången besvarades frågan i seglingstävlingen Mästarnas Mästare.

Mästarnas Mästare

I år koras 44 mästare i svensk segling, men vem är den verkligen mästaren?

Svaret får vi den 14-15 oktober då Mästarnas Mästare seglas i Sandhamn. Samtliga SM-mästare är inbjudna till att delta i kampen om den prestigefyllda titeln Mästarnas Mästare.

Spännvidden av seglare är stor, allt från den yttersta eliten till seglare från mer traditionella klasser som IF, H-båt och Optimistjolle. För att inte någon seglare ska få fördelen av att segla sin egen klass seglas Mästarnas Mästare i J9:or, vilket är en båttyp som ännu inte har SM status.

British Airways väljer Stockholmradio

Från den första september använder British Airways, Stockholmradio för långdistans-kommunikation via kortvåg.

Detta befäster Stockholmradios ledande ställning som leverantör av LDOC-tjänster (Long Distance Operational Control). Sedan årsskiftet har ca 35 flygbolag valt Stockholmradio som första alternativ vid behov av kommunikation mellan piloten och bolagets markbaserade personal.

Idag är Stockholmradio, med ca 300 flygbolag i kundlistan, världens största station i denna speciella bransch.

Finska multisportare vann kraftmätning i Stockholms skärgård

Sandhamn - Utö på 12 tuffa timmar

Finska multisportare vann kraftmätning i Stockholms skärgård

Skärgårdstävlingen Ö till Ö blev en succé. På 12 timmar simmar och springer deltagarna från Sandhamn till Utö. Nu blir tävlingen ett permanent inslag för multisportarna.

Att det tog ett par timmar längre än väntat för vinnarna att komma i mål var ingenting som störde tävlingsarrangören.