Seglarhotellet blir konferenshotell – vintertid

Mer information


Katarina Nyberg
VD, Viamare
Telefon: 
070-563 90 44

Oscar Lindeberg
VD, Sandhamn Seglarhotell
Telefon: 
076-829 99 00

Klassiska Sandhamn Seglarhotell satsar vintertid på att bli ett renodlat event- och konferenshotell.

– Vi ser över vår affärsmodell för att kunna bli ett ännu bättre hotell för både våra konferensgäster och alla våra sommargäster, säger Oscar Lindeberg, vd för Seglarhotellet.

De senaste veckorna har det cirkulerat rykten både att Sandhamn Seglarhotell ska säljas och att man skulle göra konkurs. Det stämmer inte.

– Viamares satsning på Sandhamn Seglarhotell har varit långsiktig från dag ett. Vi har investerat både tid, pengar och ett stort engagemang i hotellet. Och vi kommer att fortsätta göra det – för oss är både hotellet och en levande skärgård en hjärtesak, säger Katarina Nyberg, VD för Viamare, som äger Seglarhotellet.

Däremot ser man nu över affärsmodellen, för att under lågsäsongen november till april enbart fokusera på konferensgäster och events, till exempel bröllop.

– Just nu är det business as usual. Och den kommande högsäsongen maj till oktober kommer Seglarhotellet ha öppet precis som vanligt, för både privatgäster, konferenser och stora sällskap, säger Oscar Lindeberg.

För närvarande pågår förhandlingar med facken, då ledningens bedömning är att det nya upplägget kommer att innebära vissa minskningar av personalstyrkan.

Läs mer om Sandhamn Seglarhotell » www.sandhamn.com