Segling i kapten Svartskäggs fotspår

Segling i kapten Svartskäggs fotspår

En äventyrssegling i kapten Svartskäggs västindiska fotspår från Trinidad till St Lucia

Bland flera hundra tävlande blev Johan Svensson från Nacka den lyckliga vinnaren av förstapriset i Skärgårdsradions tävling. Under senare delen av hösten har vi kunnat följa seglingen i såväl i direktsänd radio som på blogg och YouTube.

– Tanken var att följa i kapten Svartskäggs fotspår i samma anda som Pirates of the Caribbean. Och det blev en både äventyrlig och strapatsrik segling, säger Skärgårdsradions actionreporter Martin Loogna, nu hemkommen till Sverige.

Christian, Loogna och vinnaren JohanUnder två veckor i november fick vinnaren Johan Svensson segla 64-fotaren Salsa i Västindien. Ombord fanns såväl Skärgårdsradions reporter Martin Loogna som skepparen Christian Schrivjer från Sjösportskolan. De senaste två åren har Skärgårdsradion haft en liknande tävling. Men då har priset varit en segling över Atlanten.

– Den här gången bestämde vi oss för att segla i Västindien. Vi gjorde det i samarbete med Sjösportskolan som har ett koncept med äventyrsseglingar. Skillnaden jämfört med tidigare atlantseglingar var att vi istället för hav, hav, hav, fick se både fantastiska platser och träffa underbara människor, säger Martin Loogna.

Teamet angjorde en ny ö varje natt och lade till i naturhamnar. På vägen från Trinidad till St Lucia besökte de bland annat St Vincent och Martinique. Bland naturupplevelserna fanns härliga korallrev och snorkling med delfiner och sköldpaddor.

Skepparen ChristianLoognas vapendragare Jesse fick följa äventyret på distans hemma från Skärgårdsradions studio. Varje morgon svensk tid var det direktsändning från båten.

– Ja, Jesse var nog lite avundsjuk den här gången. Men det var ingen chartersegling som vår vinnare Johan fick vara med om. Vi fick verkliga piratvarningar, råkade ut för fel på båten och även dåligt väder på slutet, men det gav bara äventyret lite extra krydda. Johan har sjövana och klarade allt galant, såväl segling som att laga mat och navigera.

Tycker du att det låter spännande att hänga med Skärgårdsradion på framtida äventyr? Fortsätt lyssna på 90,2. Det kommer med all säkerhet fler spännande tävlingar framöver!

På bilden i mitten ser du från vänster Christian, Loogna och vinnaren Johan.

• Om du missade Skärgårdsradions intervju med vinnaren Johan Svensson efter seglingen, så kan du lyssna på den här. >>

• Missa inte Skärgårdsradions nya app. Med den har du 90,2 direkt i din mobil. Ladda ner appen här. AppStore>> Ovistore>>

• Följ Jesse och Loognas äventyr på bloggen >>