Hur svårt kan det vara?

Hur svårt kan det vara?

Sju månader efter målgången i ÅF Offshore Race blir besättningen i Team Seglarhotellet fortfarande uppmärksammade.

Seglarkretsar, både proffs och amatörer samt båtbranschen i stort imponeras med rätta över teamets bedrift att, med parollen Hur svårt kan det vara, segla Gotland runt som en helt oerfaren tjejbesättning.

I samband med Båtmässan i Göteborg som pågår för fullt har uppmärksamheten kring teamet blossat upp ordentligt igen. Göteborgsposten skriver "Möt tjejgänget som fick en spontan idé - och genomförde den" - Bland det första vi gjorde var att boka in regatta-middagen på Sandhamn Seglarhotell. Och vi hann ju, missade bara förrätten, berättar skepparen Helena Mellström, Viamare, i tidningen.

Båtmässans egen tidning skriver "Låter det som ett smörigt filmmanus? Nej, det har hänt och är en spännande story från verkliga livet våren och sommaren 2011".

På Båtmässan var teamets Helena Claesson, Sandhamn Seglarhotell inbjuden att föreläsa på Sjöklar Kustakademis lärarträff under mässans branschdag. Hela Team Seglarhotellet var några dagar senare på plats och uppmärksammades i samband med att Helena Claesson återigen föreläste på Båtmässans seminariedag "Tjej-dagen". I publiken fanns hundratalet kvinnor med det gemensamma intresset hav, båtliv och båtsport. Helenas berättelse om teamets projekt och genomförande av tävlingen imponerade både på amatörer som proffsseglare.

Mässgeneralen Bengt Wallin tycker att det är en självklarhet att ta till vara på intresset. - Det bubblar av intresse där ute och det poppar upp kvinnliga nätverk kring båtlivet och de är aktiva i sociala medier säger han.